REVISTA PRESEI

Modernism: ILIE BOCA – EXPOZIȚIA ANIVERSARĂ “URME” @ ELITE ART GALLERY, BUCUREȘTI

Din secţiunea REVISTA PRESEI|

Elite Art Gallery, în parteneriat cu Galeriile Karo, vă invită în perioada 10 octombrie -14 noiembrie 2017 să vizionați expoziția aniversară “Urme”, semnată de Ilie Boca. Deschiderea oficială se va ține pe data de 19 [...]

ILIE BOCA – „Eu îmi număr zilele cu pensula”

Interviu de Valentin Iacob – Formula As nr. 1163/2015

Din secţiunea REVISTA PRESEI|

În imaginaţia colectivă, provincia e locul unde "nu se întâmplă nimic" şi, mai ales, arta nu poate exista. Nici vorbă! Trăitor de-o viaţă întreagă în Bacău, departe de forfota culturală a Capitalei, ILIE BOCA este, [...]

Palimpsestul ca mod de creaţie

Florin Colonaș – Observator Cultural, 13 noiembrie 2015

Din secţiunea REVISTA PRESEI|

Intitulată Palimpsest, expoziţia a etalat lucrări cu forme suficient de variate, într-un joc armonios pe simeze. La această echilibrare a aranjării pe panouri, un rol important se cuvine încadrării tablourilor, ramele fiind prelucrate cu o deosebită atenţie, dintr-un material destul de rar utilizat astăzi, stejarul, fasonat în fel şi chip, servind de minune operei.

Memoria imaginii

Maria Magdalena Crișan – Observator Cultural, nr. 361 – 1 martie 2007

Din secţiunea REVISTA PRESEI|

Creaţia lui Ilie Boca face parte din patrimoniul culturii noastre, reuşind să aducă una dintre cele mai interesante viziuni ale plasticii noastre, în care recunoaştem elementele modernităţii, pe fondalul unei culturi ancestrale, o creaţie ce se împlineşte cu bogăţia şi forţa imaginaţiei sale.

Boca

George Bălăiță – Ziarul Financiar, 7 iulie 2006

Din secţiunea REVISTA PRESEI|

Ilie e un ales. Domestica lui este de tot obisnuita, Infernala insa il situeaza in loja elitelor, acolo unde este frig si lumina orbitoare. Cand il apuca, lucreaza in draci de dimineata pana seara. Stapaneste registre variate, artist si mestesugar totodata.

Un pictor homeric: Ilie Boca

Pavel Şuşară – România Literară, nr. 24/2002

Din secţiunea REVISTA PRESEI|

Fără a fi epic în iconografie sau descriptivist în enunţuri, Boca este un amestec de trubadur şi Şeherezadă, iar din substanţa sa afectivă şi mentală realitatea se naşte în adevărate avalanşe. Naraţia lui nu se manifestă, însă, în perimetrul lumii constituite, al formelor cu o identitate gata exprimată, ci exclusiv în aceea a virtualităţii limbajului.